Nyhed

BREXIT: Hvad sker der med EU-varemærker/designs efter Brexit?

Intellectual Property & Life Science

Med Storbritanniens udtræden af EU, som indtil videre er fastsat til den 29. marts 2019, vil varemærke- og designregistreringer i EU ikke længere have gyldighed i Storbritannien, men EU-rettigheden vil kunne videreføres og dermed vil det britiske marked fortsat være dækket af registrering.

Uanset om udtrædelsen sker med eller uden en aftale med de øvrige EU-lande, eller om udtrædelsen eventuelt bliver udsat, vil forløbet afhænge af, om EU-rettigheden på udtrædelsestidspunktet er i ansøgningsfasen eller om der er tale om en registreret rettighed.

For registrerede varemærker og designs vil EU-rettigheden automatisk blive videreført i Storbritannien i en ”klonet” registrering, som vil have præcis samme indhold som EU-registreringen, og således også have samme prioritetsdato. Hvornår den automatiske videreførelse finder sted, afhænger af om briternes udtrædelse sker med eller uden en aftale samt eventuel udsættelse.

For verserende ansøgninger, vil man i en overgangsfase få mulighed for at videreføre EU-rettigheden til en national britisk ansøgning. Dette skal dog ske på eget initiativ, idet ingen af myndighederne foretager nogen videreførelse. Overgangsfasen bliver på 9 måneder, men hvornår den starter afhænger også af, om udtrædelsen sker med aftale eller ej.

Lundgrens rådgiver om BREXIT og konsekvenserne for IP-rettigheder. Spørgsmål hertil kan rettes Anne Mette Sloth Berner eller Birgitte Miller Brinck.