Ifølge Forbrugerombudsmanden var vilkårene generelt og uklart formuleret, og gav virksomheden – samt unavngivne tredjemænd – ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra de computere og enheder, der var koblet til virksomhedens software.
Hertil fik forbrugerne først kendskab til vilkårene, når produktet var købt, og kunne ikke tage produktet i brug, før vilkårene var accepteret. Forbrugerombudsmanden vurderede derfor, at der var tale om urimelige vilkår, og anmodede virksomheden om at fjerne dem.
Sagen viser – og er en god påmindelse om – at en virksomhed ved udarbejdelsen af deres brugervilkår skal være påpasselig med at indsætte vilkår, der er generelle og ubegrænsede, hvis de bl.a. betydeligt skævvrider virksomhedens og forbrugerens rettigheder og forpligtelser til skade for forbrugeren, idet sådanne vilkår kan tilsidesættes i medfør af aftaleloven.
Læs mere om sagen på Forbrugerombudsmandens hjemmeside her.
Som virksomhed er det i øvrigt vigtigt at være opmærksom på, at der skal sikres et gyldigt behandlingsgrundlag efter databeskyttelsesforordningen (GDPR), i det omfang der behandles personhenførbare oplysninger – såsom en IP-adresse.
Hvis du har nogen spørgsmål vedrørende din virksomheds brugervilkår eller rammerne for behandling af personoplysninger, så skriv endelig til os. Vi har et dedikeret team, der står klar til at yde hurtig og kompetent rådgivning.