06 / 12 / 2019 - 13:31

Lundgrens bistår MOEs aktionærer med salg til europæiske Artelia Group

Speciale

Nyhedstype
Nyhed

MOE, en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder, er gået sammen med Artelia Group, en international tværfaglig ingeniørkoncern. Lundgrens har bistået Moes ejere – en betragtelig kreds af aktionærer – med salget. Dermed tager MOE et afgørende skridt i sin internationale udvikling og rykker op i ligaen med de helt store ingeniørrådgivere.

Spidskompetencer ud på et internationalt marked
De to firmaer har sammen lagt en strategi med fokus på Nordeuropa. Med Artelia i ryggen opnår MOE flere muskler til at fortsætte udviklingen af forretningen mod nye markeder. MOE kan sælge sine anerkendte spidskompetencer på et nyt stort internationalt marked, og Artelia kommer ind med nye kompetencer på det danske marked. MOEs topekspertiser inden for bæredygtig by-, bolig- og energiudvikling kan komme i spil internationalt.

Udviklingsambitioner styrket i Norge og Sydøstasien
Ud over hovedkontoret i København og landsdækkende regionskontorer i Danmark, har MOE to datterselskaber beliggende i Norge og i Filippinerne. Strategien er, at udvide koncernens tilstedeværelse, ikke kun i Danmark med en markedsledende position, men også i de andre nordiske lande. For MOEs datterselskab i Norge betyder det nye set-up lovende nye muligheder takket være Artelias internationale erfaring inden for transport, maritim teknik, vandkraft og vedvarende energi. MOEs 90 ansatte på Filippinerne får nye muligheder for at fortsætte væksten i Sydøstasien, hvor MOEs datterselskab PTS opererer, og hvor Artelia har 600 medarbejdere i Vietnam, Thailand, Cambodja, Singapore, Indonesien og Myanmar.

En stor europæisk spiller
Med sine 900 medarbejdere er MOE en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder. Samlet har de to virksomheder nu 6000 medarbejdere. MOE rykker dermed op i ligaen med de helt store ingeniørrådgivere.

Peter Mollerup, Advokat og Partner i Lundgrens udtaler om sagen: ”Det var en virkelig spændende proces at være en del af. En proces som strakte sig over 12 måneder og som involverede et 3-cifret antal sælgere og dermed klienter. Vores bistand i sagen har både involveret ejerne af MOE A/S’ salg til Artelia (i Danmark) og medarbejdernes reinvestering i Artelia Group (i Frankrig). Jeg ønsker MOE og Artelia tillykke med handlen, og jeg håber, at det bliver en stor succes for begge parter.”

På billedet ses: Christian Listov-Saabye, CEO i MOE og Benoît Clocheret, CEO i ARTELIA.