Nyhed

Lundgrens guider dig gennem de nye regler for retssager efter Brexit

Proces
Den 31. december 2020 trådte Storbritannien og Nordirland ud af EU. Brexit er officielt. Det efterlader mange ubesvarede spørgsmål. Vi har sammenfattet en kort rapport, der giver et indblik i, hvordan Brexit har indflydelse på retssagsførelse.

Den 24. december 2020 indgik Storbritannien og Nordirland og EU den såkaldte ”Trade and Cooperation Agreement”, der regulerer det fremtidige samarbejde. Med Storbritannien og Nordirlands udtræden af EU gælder de i unionen vedtagne regler på civilprocessen område ikke længere for forhold involverende Storbritannien og Nordirland. Aftalen dækker dele af handelsområdet, herunder handel med varer, told, transport, fiskeri og samarbejde ved straffesager.

Storbritannien og Nordirlands udtræden af EU har derfor betydelige konsekvenser for retssagsførelse i såvel Storbritannien og Nordirland som i Danmark.

Vi har samlet nogle af de vigtigste emner i en artikel, der giver en bedre forståelse af værneting, lovvalg, anerkendelse og fuldbyrdelse af afgørelser samt sikkerhedsstillelse i forbindelse med retssagsførelse.