16 / 12 / 2019 - 09:57

BREXIT: Husk at tjekke op på EU-varemærker/designs efter Brexit

Nyhedstype
Nyhed

Boris Johnson og Det Konservative Parti vandt flertallet ved Parlamentsvalget i Storbritannien, og Storbritannien vil derfor med stor sandsynlighed træde ud af EU den 31. januar 2020.

Efter en overgangsperiode vil varemærke- og designregistreringer i EU ikke længere have gyldighed i Storbritannien, men EU-rettigheden vil kunne videreføres og dermed vil det britiske marked fortsat være dækket af registrering.

Uanset om udtrædelsen sker med eller uden en aftale med de øvrige EU-lande, vil forløbet afhænge af, om EU-rettigheden på det tidspunkt er i ansøgningsfasen, eller om der er tale om en registreret rettighed.

For registrerede varemærker og designs vil EU-rettigheden automatisk blive videreført i Storbritannien i en ”klonet” registrering, som vil have præcis samme indhold som EU-registreringen, og således også have samme prioritetsdato.

For verserende ansøgninger, vil man i en periode på 9 måneder efter overgangsperioden få mulighed for at videreføre EU-rettigheden til en national britisk ansøgning. Dette skal dog ske på eget initiativ, idet ingen af myndighederne foretager nogen videreførelse.

Lundgrens rådgiver om BREXIT og konsekvenserne for IP-rettigheder. Spørgsmål herom kan rettes til Anne Mette Sloth Berner.