Juridisk rådgivning om bygge- og anlægsprojekter
Bæredygtige bygge- og anlægsprojekter har stor betydning for den grønne omstilling, herunder hvis Danmark skal nå målsætningen om 70% CO2 reduktion inden 2030. I 2021 underskrev regeringen en overenskomst for at fremme bæredygtigt byggeri, og pr. 1. januar 2023 kom der krav om livscyklusanalyser og CO2 grænseværdier for større byggerier. Tilladelsesgrænser for CO2-udledning bliver strammet trinvist frem mod 2030 og vil fra 2025 omfatte alle typer nybyggerier.
Bygherrerne, rådgiverne, entreprenørerne og leverandørerne stilles over for høje krav fra både offentligheden, investorerne og myndighederne. Vi rådgiver alle byggeriets parter om ESG-compliance eller implementering i bygge- og infrastrukturprojekter, eksempelvis igennem kontrakter om genanvendelse af byggematerialer i stedet for nye råmaterialer, energieffektivitet i bygninger og anvendelse af biobrændstof til maskiner og anlæg.
Vi rådgiver ligeledes om compliance og implementering af bæredygtighed i udbudsprocesser/tilbudsindhentning for både private virksomheder og offentlige myndigheder; både i en eventuel prækvalifikation samt i evalueringskriterierne. Det gælder ligeledes ved kommunale udbud af fast ejendom.
Det generelle fokus på bæredygtighed samt EU-taksonomien har medført betydelig større efterspørgsel på certificeringer. Vi yder rådgivning vedrørende de forskellige bæredygtighedscertificeringer af nybyggeri, herunder DGNB og Svanemærket.
Endeligt håndterer vi selvfølgelig tvister i forbindelse med manglende iagttagelse af ESG-krav.