Nyhed

Regeringens pensionsudspil - betydning for bl.a. investorer i fast ejendom

Skat
Regeringen er kommet med udspillet "Ny ret til tidlig pension" der, hvis gennemført, kan få væsentlige skattemæssige konsekvenser i flere sektorer, herunder i ejendomssektoren.

Udspillets finansiering sker ved hjælp af fire tiltag på skatteområdet. Blandt disse er en indførelse af lagerbeskatning af selskabers faste ejendomme.

Lagerbeskatning indebærer beskatning af værdistigninger eller værdifald årligt, uanset om ejendommene sælges eller ej.

Konsekvensen af dette er fx, at avancebeskatning ikke kan udskydes ved at handle ejendomme i selskaber. Hertil kommer, at selskaber løbende vil skulle finansiere beskatningen af eventuelle værdistigninger. Regenringen har indikeret et forventet provenue på ca. DKK 850 mio. som følge af dette initiativ. 

Udspillet indeholder derudover:

  •  En forøgelse af selskabsskatten for den finansielle sektor igennem et tillæg til selskabsskatten. Størrelsen og den nærmere udformning af dette kendes endnu ikke,
  •  En forhøjelse af den progressive skattesats for aktie- og kapitalindkomst fra 42 til 45 pct. Det indebærer, at personers aktieindkomst over DKK 55.300 skal beskattes med 45 pct., og at en topskatteyder skal beskattes med 45 pct af positiv kapitalindkomst, og 
  • En fradragsbegrænsning for lønninger over DKK 10m pr. medarbejder.

De nærmere detaljer af de enkelte initiativer, herunder fx afgrænsning af hvilke selskaber, der foreslås lagerbeskattet af ejendomme, hvilke indgangsværdier der skal anvendes, adgangen til fradrag ved fald i værdi eller salg med tab mv. kendes endnu ikke. Et helt centralt - og i praksis meget kompliceret - spørgsmål bliver hvordan virksomheder skal værdiansætte ejendommene til brug for beskatningen.

Vi følger udviklingen nøje og vil kommunikere yderligere, når der foreligger en mere fast ramme for hvad udfaldet af de politiske drøftelser bliver.

Anders Oreby Hansen
E-mail: aoh@lundgrens.dk
Telefon: +45 2524 5125

Jakob Schilder-Knudsen
E-mail: jak@lundgrens.dk
Telefon: +45 2247 4375